Az én történetem

fejesmarci.jpg

Hitvallás

"Lehet, hogy van jobb dolog mint a kattintgatás, de számomra nagyon fontos, hogy emlékeket és pillanatokat örökítsek meg."
 
A legutóbbi évekig azonban a klasszikus fényképészet (mű korinthoszi oszlop, pálmafás háttér, mű-műterm) olyan mértékű rombolást végzett a vizuális kultúrában, hogy muszáj lázadni és szembe menni ezzel az irányzattal. Fontos, hogy tudással és alázattal nyúljunk a témához. Merészebben dolgozzuk fel a klasszikus témákat is. Vallom, hogy szeretni kell amit csinálunk és átgondolt fotókat kell kiadni a kezeink közül. Ugyanakkor nem kell hivalkodóan túlgondolni, de izgalmas képeket kell átadni a megrendelőnek.


A jelen - Tri Lite Foto

A fejesfoto 2012-ben egyesült a Tri Lite Fotó Stúdióval. Immáron több fotós munkatárssal, egy nagy fotóstúdióban, a legmodernebb eszközparkkal vezetem a szakmai munkát. 
Nézzétek meg honlapunkat: http://www.trilite.hu/Egységben az erő. Porció Norbert kollégámmal immár sokadik éve fotózzuk együtt az esküvőket, céges rendezvényeket és számos termék- és reklámfotózást vittünk végig sikerrel. 

porcionorbert-01.jpg

Az első kattintások

Egy egyszerű, de hosszú folyamatnak köszönhetem, hogy fotós lett belőlem. Az első képeimet a gimnáziumi évek alatt készítettem nagybátyám hatására, aki fotóriporterként tevékenykedett. Fiatalként főként a nyüzsgés, a fotóriporterkedéssel járó, jövés-menés vonzott, így találtam meg a szerepem az iskolaújságnál, majd később egy fotószakkör szervezésében vállaltam aktív szerepet.
Az érettségi után egyenes út vezetett kommunikáció szakra. Mivel tudtam, hogy a fotóriporteri pálya az, ami közel áll hozzám, célirányosan ezen a pályán indultam el. A városi szinten indított, 15-20 fős, fiatalokból álló fotószakkör ráadásul még inkább megerősített abban, hogy ez az a szakma, amit szeretettel, szívből tudok majd csinálni.

Profi fotós lépésről lépésre

A főiskola jó terepet adott tehát arra, hogy szakmabeliekkel ismerkedjek meg, így kerültem kapcsolatba a Debrecen hetilap akkori fotósával. Ennek az ismerettségnek meg lett azeredménye, hiszen külsős fotósként bekerültem az újsághoz.
Mivel a folyamatos fejlődés már akkor is fontos volt számomra, Erasmus ösztöndíjjal Finnországban töltöttem egy fél évet. Fotós képzéseken, vizuális neveléseken vettem részt, ami igen meghatározó volt az életemben.
Amikor pedig visszajöttem, egy két éves alkalmazott fotográfus képzést kezdtem el a debreceni Medgyessy Gimnáziumban.Mivel az alkalmazott fotós végzettség egy tágabb nézőpontot adott, így elérkezettnek éreztem az időt, hogy saját vállalkozásba fogjak.

2007-ben szabadúszó fotósként kezdtemdolgozni és egyúttal irányt is váltottam: rendezvények, céges és családi alkalmak, esküvők, termékek fotózásába kezdtem.

blogkiadvany.jpgSzolgáltatásaim – Miben számíthatsz rám?

Több szolgáltatás is van, amiben számíthatsz rám, legyen szó akár céges, vagy egyéni megrendelésről. Főként rendezvényeken, céges és családi alkalmakon, esküvőkön fotózok. Ezen felül reklám- és termékfotózással, céges imázs- és portréfotózással, jegyes fotózással, riportfotózással, műtárgy és portfólió fotózással is foglalkozom. Ha pedig épület- és enteriőr fotózásra is szükséged van, ebben is számíthatsz rám. Debrecenben, Budapesten és vidéken is számíthatsz a munkámra mint fényképész.  oriasplakat.jpg

 

Cégeknek kínált szolgáltatásaim

Céges imázs- és portréfotózás

Egy cég sikeréhez elengedhetetlen, hogy profi képekkel dolgozzanak. Céges imázs- és portréfotózás szolgáltatásommal ebben leszek segítségedre. Az így készült portréfotók, csoportképek, és az irodát bemutató fotók a legjobb színben tüntetik majd fel cégedet. Ha pedig szeretnéd, hogy vállalatod termékei is jó benyomást tegyenek majd ügyfeleidre, reklám- és termékfotózás során segítségedre lehetek benne. Elkészíthetjük a prospektusba, katalógusba szánt fotókat, így garantáltan profi megjelenést adhatsz cégednek. 

Részletek a céges imázs- és portréfotózásról >

 

Rendezvény és riportfotózás

Minden rendezvénynek és eseménynek megvan a maga hangulata, központi üzenete. Ezek megörökítése pedig a fotós számára a legfontosabb feladatok. De ez nem csak a rendezvényfotózásnál van így, a riportfotózáskor is a lehető legjobb pillanatban kell lenyomni a fényképező exponáló gombját, hogy valóban kifejező képek születhessenek.
Legyen akár céges évforduló, protokol rendezvény vagy éppen koncert, a fő cél mindig az, hogy olyan képek szülessenek, melyek

visszaadják a rendezvény igazi valóját, én pedig minden fotózás során erre törekszem. 

 

Részletek a rendezvény- és riportfotózásról >

werkfoto-fejes-01.jpg  werkfoto-fejes-02.jpg

Magánszemélyeknek, egyéni megrendelőknek kínált szolgáltatásaim

Ha az esküvődet, egy családi eseményt, születésnapot vagy évfordulót szeretnél megörökíttetni, számíthatsz a segítségemre. Több szolgáltatásom közül is választhatsz, így biztosan megtalálod azt, ami számodra a legmegfelelőbb. Ha pedig profi stúdiófotókra van szükséged a modell portfóliód bővítéséhez, több csomagot is tudok javasolni.

 

Esküvői és jegyesfotózás

Az esküvő- és jegyesfotózások esetén is azt vallom, hogy a jó képek titka az ifjú pár és a fotós együttműködésében rejlik. Így mindig arra törekszem, hogy a fotózások összehangolt, felszabadult légkörben teljenek. A jegyesfotózás egy kiváló alkalom lehet arra, hogy jobban megismerjem személyiségeteket, igényeiteket, adottságaitokat, és felkészítselek benneteket az esküvői fotózásra – hiszen közös célunk, hogy esküvői képeitek a lehető legjobban sikerüljenek. Az esküvői fényképezés alkalmával pedig már igyekszem minden terhet levenni a vállatokról – így Nektek csupán annyi dolgotok lesz, hogy élvezzétek a nagy nap minden percét, miközben én megörökítem a legszebb pillanatokat.

 

Részletek az esküvői és jegyesfotózásról >

 

Stúdió- és műtermi fotózás

Egy fotózás sok esetben külső helyszínen zajlik, de az ott készült fotókat stúdióban készített képekkel is é

werkfoto-fejes-06.jpg

rdemes kiegészíteni. Legyen az modell fotózás, tárgy vagy műtárgyfotózás, megfelelő beállításokkal, háttérrel, fényekkel és kiegészítőkkel profi stúdiófotók készülh

etnek. A képeket pedig magán célra, kiadványba, webes megjelenéseknél, portfólióba is fel lehet használni.
Ha szeretnéd jobban megismerni stúdió- és műtermi fotózás szolgáltatásaimat, bátran néz meg aloldalaimat.

 

Részletek a stúdió- és műtermifotózásról > 

 

Képrendelés


A honlapomon a különböző rendezvényeken, diplomaosztókon, bálokon és egyéb eseményeken készült fotóimat is meg tudod rendelni.

Az aktuális rendezvényfotóim között megtalálod az össze online elérhető galériát és kiválaszthatod azokat a képeket, amiket szeretnél megrendelni. Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod a képeket, majd a megrendelés véglegesítésekor megadod a következő adatokat: név, e-mail cím, telefonszám, postázási cím.
A képek rendelése során meg tudod adni, hogy melyikből hány darabot szeretnél, illetve kiválaszthatod a méretet is.

Ha sikerült kiválasztani a képeket, a megrendeléstől számított hét munkanapon belül postára is adom, és tíz munkanapon belül számítok a fizetésre postán vagy banki átutalással.

Aktuális rendezvényfotóim itt elérhetők >

Amennyiben valamelyik szolgáltatásom felkeltette az érdeklődésedet vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim egyikén


Fejes Márton

Mobil: +36-20-32-78-712

E-mail: info@fejesfoto.hu

Fotó műterem: Tri Lite fotó stúdió, Debrecen, Hatvan utca 37 udvar nyitvatartás előzetes egyeztetés alapján

útvonal tervezés


Felszerelés

Fényképezőgép: Nikon D810, Nikon D3s -professzionális DSLR-
Optika: Nikkor 24-70 f:1:2,8, Nikkor 50mm f:1:1,4, Nikkor 85 mm f:1:1,4,Nikkor 70-200 mm f:1:2,8,Nikkor 105 mm f:1:2,8,
Vaku: Nikon Sb-910,
Studio felszerelés: www.trilite.hu

fotostudio-muterem.jpg
fotostudio-terkep.jpg