Jegyesfotózás

A jegyesfotózás az esküvői fotózás egyfajta főpróbájaként is felfogható, melynek többek között az is célja, hogy az esküvő napjára már ne maradjanak kérdések a beállításokat, helyszíneket illetően. Ha érdekel titeket a jegyesfotózás és szeretnétek még többet megtudni róla, plusz az árakról is tájékozódnátok, kattintsatok tovább és ismerjétek meg jegyesfotózás csomagjaimat.

jegyesfoto4.jpg


Jegyesfotózás – főpróba az esküvői fotózás előtt

Egyre több pár dönt úgy, hogy a nagy nap előtt az esküvőre kiválasztott fotóssal jegyes fotókat is készíttetnek. Én úgy tartom, hogy ez egyfajta főpróbaként is felfogható, ami több szempontból is előnyös lehet számotokra. Hogy hogy is zajlik pontosan egy jegyesfotózás, megtudhatjátok a következő írásból.

Mit jelent a jegyesfotózás?
A jegyesfotózás tulajdonképpen egy próbafotózásként fogható fel. Amikor a jegyben járó párok már elkezdték felkutatni azt a fotóst, aki az esküvőjükön elkészíti a képeket és tegyük fel, megtaláltak engem, több alkalommal is személyes találkozót szervezünk. Az egyik ilyen találkozó alkalmával viszont lehetőség van arra, hogy a beszélgetés helyett egy jegyesfotózást tartsunk. Ekkor kényelmes ruhában, kötöttségektől mentesen olyan fotók készülnek rólatok, amiket a meghívóval együtt kiküldhettek a vendégeknek, vagy éppen feltölthetitek az esküvői honlapotokra.

Milyen egy jó jegyesfotózás?
Egy jó jegyesfotózás célja, hogy jobban megismerjük egymást, minél jobban megbízzatok bennem és az esküvő napján minél jobban el tudjátok engedni magatokat a kamera előtt. Ezen kívül egy jó jegyesfotózás arra is lehetőséget ad, hogy előre átbeszéljük, és el is próbáljuk a beállításokat. Ha pedig bármi kérdés merül fel bennetek a fotózás kapcsán, elegendő idő van átgondolni és megbeszélni azt. Természetesen a jegyesfotózás alatt is segítelek titeket, ha netán idegenül mozognátok a fényképezőgép előtt. Rámutatok, hogy mi az előnyös profilotok, mi az ami jól áll nektek. De itt is az a legfontosabb, hogy önmagatokat adjátok és ugyan olyan természetesen viselkedjetek, ahogy általában szoktatok.

jegyesfoto6.jpgMikor érdemes megtartani a jegyesfotózást?
Maximum az esküvő előtt egy hónappal érdemes beütemezni a fotózást. Ez azért fontos, mert a fotózás kapcsán felmerülő kérdésekre így bőven van idő választ találni, és a tapasztalatok alapján változtatni is tudunk az esküvői fotózás forgatókönyvén, amennyiben szükséges. Valamint ekkorra már valószínűleg minden fontosabb kérdést sikerül leegyeztetni az esküvővel kapcsolatban, így kicsit nyugodtabban állhattok a kamera elé.  A fő, hogy olyan időpontot válasszatok, amikor mindketten ráértek, és egyikőtök sem siet sehova. Érdemes az egész napot erre szánni, hogy minél nyugodtabban, kapkodás nélkül tudjuk elkészíteni a jegyes fotókat.

Milyen ruhát válasszunk a jegyesfotózásra?
Én általában kétféle ruhát szoktam javasolni a pároknak. Ha picit elegánsabban szeretnétek részt venni a fotózáson, akkor egy ing és egy szövetnadrág jól mutathat a férfiakon, míg a nőknél egy könnyed koktélruha igazán nyerő választás lehet. De ha ennél picit hétköznapibb viseletre vágytok, jó megoldás lehet a menyasszony esetében egy nyári, kényelmes ruha, a vőlegény esetében pedig egy galléros póló farmerrel kombinálva. A lényeg, hogy a stílusotokhoz passzoló ruhát viseljetek, amiben jól érzitek magatokat. Arra is volt már példa, hogy a jegyes pár jéghokis és hótündér jelmezbe öltözött. Tehát ha ilyesmiben gondolkoztok, jelmezkölcsönzés kapcsán is tudok tanácsot adni.

Sminkest és fodrászt érdemes bevonni a jegyesfotózáshoz?
A jegyesfotózás alkalmával fel szokott merülni a párokban a sminkes és fodrász kérdése. Nem feltétlenül szükséges, hogy profi sminkeshez és fodrászhoz menjetek. Lányok esetében elég, ha otthon egy alap sminket felraknak. De ha szeretnétek összekötni a kellemeset a hasznossal, az esküvői próbasminket érdemes úgy időzíteni, amikor a jegyesfotózást tartjuk.

Milyen helyszínen készülnek a fotók a jegyesfotózás alkalmával?
Legtöbben már konkrét elképzelésekkel érkeznek hozzám, de én rend szerint külső helyszíneket szoktam javasolni a pároknak. Minél semlegesebb helyszínt választunk, annál jobbak lesznek a képek. De nyugodtan elengedhetitek a fantáziátokat. Megtarthatjuk a fotózást akár egy sportpályán, vagy egy közös hobbi helyszínén, de egy kedvenc kávézóban is elkészíthetjük a fotókat. Vagy azokon a helyszíneken is fotózhatunk, ahol az esküvői fotózást fogjuk tartani. Így legalább letesztelhetjük, hogy jó választás volt-e és ha netán úgy alakul, még kereshetünk más helyszínt is.
Debrecenben több helyszínt is tudok nektek javasolni.

Hány kép készül ilyen alkalommal?
Körülbelül 100-150 kép készül a jegyesfotózás alkalmával, de ez attól függően változik, hogy melyik csomagomat választjátok. Ha érdekel titeket a jegyesfotózás és kíváncsiak vagytok a csomagokra, ide kattintva megnézhetitek melyik lenne a legjobb nektek.

Mikor és hogyan kapjuk meg az elkészült képeket?
A képeket egy hét múlva cd-n adom át nektek nagy felbontásban.

Mennyibe kerül a jegyesfotózás?
Több csomagot is kidolgoztam jegyesfotózásra, hiszen minden párnak más elképzelései vannak. Ha érdekel titeket a jegyesfotózás és kíváncsiak vagytok a csomagokra, ide kattintva megnézhetitek melyik lenne a legjobb nektek. Viszont minden csomag esetében érvényes, hogy a jegyesfotózás költségeit egy összegben szoktuk rendezni a párokkal.